U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Huurprijs-aanpassing per 1 juli 2017

Gepost 2017/05/04

Alle huurders hebben van 'thuis een brief ontvangen met het voorstel tot huurverhoging per 1 juli 2017.

De Huurdersraad heeft hierover met 'thuis afspraken gemaakt, hier het persbericht dat op 25 april 2017 is uitgegeven.

Beperkte huurverhoging bij ’thuis

Beleid blijft minimaal 75% woningen bereikbaar voor mensen met huurtoeslag.  

 

’thuis is met haar huurdersraad overeengekomen om de huurverhoging dit jaar zo beperkt mogelijk te houden. Dat betekent dat:

  • de huur van ruim 1800 woningen gelijk blijft (= 0% stijging)

  • de huur van bijna 1600 woningen wordt verhoogd vanwege inflatiecorrectie (= 0,3%) en

  • de huur van ruim 6300 woningen wordt verhoogd vanwege inflatiecorrectie (=0,3%) plus een huurverhoging van 0,7% (= 1%)

 

“De Huurdersraad ’thuis maakt zich elk jaar sterk om de huurverhoging zo beperkt mogelijk te houden. Zo waakt de Huurdersraad ervoor dat de woningen betaalbaar blijven. De beperkte huurverhoging tot maximaal 1% voor de sociale huurwoningen is het resultaat van goed overleg met onze verhuurder Woonstichting ’thuis,” ligt Franz Cremers toe, bestuurslid van de Huurdersraad ’thuis.

 Huurbeleid

“Het bieden van betaalbare woningen staat bij ons centraal. De basis van ons huurbeleid is om in de komende jaren de huur van alle woningen geleidelijk meer in overeenstemming te brengen met de kwaliteit van de woningen. Uitgangspunt blijft dat minimaal 75% van onze woningen bereikbaar is voor huurders met recht op huurtoeslag,” legt Luc Severijnen uit, directeur-bestuurder van ’thuis.

 Vertraagd groeien naar goede prijs/kwaliteit

“Dit jaar kiezen we ervoor om de snelheid, waarmee de huren toegroeien naar het gewenste prijs/kwaliteitsniveau, te vertragen. Hiermee voorkomen we een te grote huurverhoging voor onze huurders. We begrijpen heel goed dat het algemeen economisch herstel voor veel van onze huurders helaas nog niet voor extra financiële ruimte zorgt. Daarom vinden we het verzoek van onze Huurdersraad, om de huren met maximaal  1% te verhogen, een reële wens waar we graag aan tegemoet komen”, besluit vertelt Luc Severijnen.  

 Woonstichting ’thuis

Kijk voor meer informatie op www.mijn-thuis.nl